Informatie

Informatie trimsalon Dolittle

Hieronder een paar interessante en belangrijke punten om te weten.
Het gaat over vlooien en teken die aanwezig kunnen zijn op uw hond.
Ook vind u hier nuttige informatie met evt. betrekking tot uw huisdier.


Vlooien

Een veel voorkomend probleem bij huisdieren zijn vlooien, de aanwezigheid van deze diertjes lijdt vaak tot jeuken en krabben bij u huisdier.

Het is niet altijd gemakkelijk om een vlooienbesmetting vast te stellen, vooral bij langharige en dichtbegroeide honden zie je dit niet altijd.

In de meeste gevallen zitten ze ook in uw huis, 1 % zit op u huisdier en 99% zit in u huis (de leefomgeving van u hond).



Teken

De teek is 2 mm groot, maar kan, wanneer hij zich heeft volgezogen met bloed van de hond wel zo groot zijn als een koffieboon.

Als de teek zich vastgrijpt in de hond, zal hij zich met zijn kop ingraven in de huid. Wat u dan ziet, is een grijs bolletje.

U kunt ze echter ook op de vacht zien lopen, voordat ze zich hebben ingegraven. De teek ziet er dan uit als een spinnetje.


Het is dan zaak om de teek direct van de hond af te halen voordat ze zich vastgraven. Heeft de teek zich volgezogen met bloed dan laat de teek zich weer vallen. Op deze manier kan een teek dus in huis terechtkomen en eventueel ook op u terechtkomen. Een volgezogen teek die van de hond op de grond valt ziet er uit als een soort "grijze erwt". Vernietig deze dus direct wanneer u deze op de grond tegenkomt! Een teek verwijdert u het beste met een tekentang, een grijpertje dat gemakkelijk de teek verwijdert uit de huid.


Anaalklieren

De anaalklieren zijn aanwezig om de ontlasting een speciale geur te geven, zodat de hond zijn territorium kan afbakenen. Doordat bij sommige honden de ontlasting te hard is, worden de anaalklieren niet voldoende geleegd waardoor de anaalklieren overvol raken

en er een grote druk op komt te staan. Hierdoor gaan ze aan hun achterste likken en er kan dan een ontsteking ontstaan of ze gaan sleetje rijden. Ik kan deze anaalklieren leegdrukken. Bij veel last ervan kan de dierenarts deze klieren ook verwijderen.

Tandsteen

Tandsteen is de benaming voor de bruine aanslag die we kunnen aantreffen bij onze viervoeters. Het bestaat uit etensresten, zouten en afgestorven bacteriën ze stinken enorm uit hun bek. Het tandvlees kan hierdoor ontstoken raken waardoor de tanden los komen te staan de honden hebben hiervan veel pijn. Ter voorkoming hiervan kunt u het gebit van u hond regelmatig poetsen is het tandsteen al te vergevorderd dan kan dit onder narcose verwijdert worden door de dierenarts.

Oorontsteking

Oorontstekingen zijn een veel voorkomend probleem bij honden, de dieren schudden met hun kop, krabben aan hun oren en piepen soms van de pijn. Het oor zelf is vies, kleurt erg rood en er komt een nare lucht uit het oor. Het evenwichtsorgaan kan door een ontsteking aangetast worden. Een oorontsteking kan ontstaan door vuile oren waar net een verkeerde bacterie bij komt. Een bezoek aan de dierenarts is noodzakelijk.

Diploma's & Certificaten

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Share by: